Nyheter

augusti 2020

Lagom efter sommaren har fabriken i Kungsör inlett produktionen av moduler till nästa projekt. Tillverkningen kommer att pågå under hösten 2020.

Projektet innebär samtidigt ett första samarbete mellan våra produktionsenheter i Kungsör och Söderhamn, där vissa större bjälklag tillverkas i den fina produktionsutrustningen i Söderhamn, och monteras på modulerna i Kungsör. Vissa moduler i projektet kommer även att byggas i sin helhet i Söderhamn.

Projektet är en order till Veidekke Eiendom avseende radhus i deras koncept Flex.

 

 

augusti 2020

Thomas Ekman har anställts som ny produktionschef vid Prefament Söderhamn AB. Thomas har stor erfarenhet från motsvarande befattningar i andra företag, bland annat i företag tillhörande Sandvikskoncernen både i Sverige och utomlands. Senast kommer han från en befattning som platschef vid Parator i Bollnäs.

Thomas Ekman ska leda och utveckla produktionsverksamheten vid den nya fabriken i Söderhamn med inriktning på lönsam tillväxt. I Söderhamn tillverkar Prefament den nyutvecklade modulserien Woodline.

Johny Magnusson kvarstår i verksamheten. Produktionsledningen kommer att förstärkas med ytterligare någon nyckelperson.

 

 

april 2020

Du måste kunna arbeta med CAD-program och vara hemtam i datamiljö. Det är en fördel om du är kunnig inom byggteknik. Inledningsvis kommer du att få jobba mycket med produktionsritningar och allteftersom även bli engagerad i kundprojekt.

Vi räknar med att du är kommunikativ och utåtriktad. För du behöver jobba bra ihop med våra medarbetare, vår arkitekt och med våra kunder. Vi är ett litet företag, så arbetsuppgifterna blir växlande.

Vill du vara med på vår tillväxtresa hör av dig snarast till vår VD Johan Bengtsson, Prefament Söderhamn AB, Byggnad 33, Flygstaden 82627 Söderhamn, 070-388 0403, e-post johan.bengtsson@prefament.se.

 

 

mars 2020

Vi på Prefament är stolta över samarbetet med vår arkitekt Jocke Östberg på Östberg Arkitektur AB i Järvsö.

Vi är därför inte förvånade när vi gratulerar Jocke till vinsten av finpriset i Arkitekturupprorets tävling 2020.

Finpriset korar Sveriges finaste nybygge 2020 framröstat i en öppen omröstning på Facebook. Östbergs bidrag, Trygghetsboendet Stenebo i Järvsö, fick över 25% av rösterna i tävlingen med 11 andra bidrag från hela Sverige.

Grattis Jocke!

 

 

februari 2020

Sefab i Norrköping har beställt 27 lägenhetsmoduler för påbyggnad på en befintlig 6-vånings byggnad i Norrköping i samband med en större renovering. Modulerna tillverkas i Söderhamn, transporteras på lastbil till Norrköping och monteras på plats våren-försommaren 2020.

 

 

februari 2020

Den nya verkstaden på Flygstaden i Söderhamn har nu tagits i drift. Den har en total golvyta på ca 5 500 kvm och är inledningsvis bemannad med en personalstyrka på ett 25-tal väl kvalificerade personer.

Tillverkningen sker på en produktionslinje med plats för 17 lägenhetsmoduler.

Linjen startar med en station för tillverkning av bottenplattor på ett hydrauliskt vändbord. Väggpartier och tak tillverkas och ytbehandlas i ett antal specialiserade arbetsstationer vid sidan av linjen och lyfts fram till linjen med travers. I efterföljande stationer färdigställs modulerna med all inredning och med komplett dragning av el, fiber, vatten, avlopp och ventilation.

Fullt intrimmad och bemannad har Söderhamnsverkstaden en kapacitet på uppåt 500 lägenhetsmoduler per år. Genomloppstiden från start till färdig är vid full drift ca 10 arbetsdagar.

 

 

juli 2019

Nu startar vi snart vår nya husfabrik i Söderhamn.

Vi kommer att starta långsamt för att under hösten kontinuerligt öka takten.

Som i alla branscher går arbetet bättre och är roligare med rätt arbetskamrater. Det vet vi och vi söker därför nu engagerade och omsorgsfulla personer med en eller flera relevanta erfarenheter; snickeri, VVS, el, städ, kvalitetskontroll och serietillverkning av produkter. Vi behöver medarbetare som tillsammans spänner över många områden; fler personer inom vissa områden, och enstaka personer inom andra områden.

De som troligen passar bäst hos oss kan sin sak, och kan ändå samverka med arbetskamraterna i fabriken i syfte att tillsammans sträva efter kontinuerlig förbättring av båda stora och små detaljer i våra metoder och produkter. Vi blandar byggbransch med industribransch och levererar en effektivt byggd produkt som blir någons trygga och mysiga hem.

Då man jobbar på ett företag som bygger hus i fabrik har man ett jämnt arbetsklimat sommar som vinter och fabriken flyttar inte runt med jämna mellanrum utan man har alltid samma plats att åka till då man ska till jobbet. För de som vill lufta vingarna mellan varven finns det möjlighet att ingå i vårt montageteam som med jämna mellanrum lämnar fabriken för några dagar och åker ut till byggarbetsplatser för att montera våra lägenheter.

Om du tycker att det låter spännande att vara vår medarbetare, tycker vi att det vore spännande att höra av dig. Skicka ett mail till johnny.magnusson@prefament.se och berätta lite om dig själv, vad du kan göra och vill göra så återkommer vi till dig efter sommaren.

 

 

juli 2019

Vår nya fabrik i Söderhamn förfärdigas nu i snabb takt. Fabriken byggs i den före detta stridsplanshangaren på Flygstaden i Söderhamn. Hangaren har en yta på ca 5000 kvm.

Under hösten kommer vi att börja tillverka våra egenutvecklade moduler Woodline i fabriken. Modulerna kommer att byggas på ett löpande band där arbetet inleds med att tillverka bjälklag för golv, vägg och tak och avslutas med inflyttningsstädning. Däremellan har alla moment som krävs för att bygga ett funktionellt och hemtrevligt boende utförts. Vi fortsätter på så sätt att arbeta efter vår idé att förfärdiga lägenheterna så mycket som möjligt i vår fabrik. Fullt utbyggd räknar vi med att fabriken kommer att kunna producera fler än två lägenhetsmoduler per dag.

Nedan visas en bild på del av perrongen som snart kommer att fyllas med material och personal.

 

 

juni 2019

Den 4 juni 2019 firade vi i Kungsör.

Då rullades den tusende lägenhetsmodulen ut ur fabriken. Den är byggd på uppdrag av Junior Living.

Modul nummer 1000 kommer att placeras i Norra Ängby senare under året, och utgöra ett fint hem till en lycklig person ur Svenska Bostäders bostadskö.

Västmanlands TV var på plats och förevigade vårt jubileum med följande inslag:

Inslag på Västmanlands TV

Nu när firandet är över har vi redan sikte på nästa tusental lägenheter, och höjer inom kort takten genom att öppna en fabrik till.

 

 

maj 2019

Med jämna mellanrum behöver gamla trotjänare pensioneras och nya anlitas.

Nu hade turen kommit till vår gamla firmabil som tagit vår personal på korta och långa äventyr under flera år.
Valet föll på att skaffa en ny företagsbil med samma märke som den förra - Peugeot.

Den här gången har vi dock sett till att vi syns bättre när vi är ute och åker. Ni får gärna vinka när ni ser oss.

Den nya bilen har vår bilansvarige Mikael Sjöberg noggrant valt ut och köpt in. Tack Micke.